Jarrupalat

Auton jarrut ja niiden toimivuus on luonnollisestikin erittäin tärkeä osa auton turvallisuutta ja hallittavuutta. Auton jarrupalojen vaihtoikä tulee yleensä vastaan kun autolla on ajettu noin 40 000 – 50 000 kilometriä.     Jarrupalat kuluvat käytössä, jolloin niiden paksuus ohenee, jolloin jarrujen toimivuus heikkenee.  Jarrupalat voivat myös irrota kokonaan ja aiheuttaa todellisen vaaratilanteen. Tästä syystä jarrupalat tulee huolehtia kuntoon ja vaihtaa uusiin heti tarpeen vaatiessa.

Jarrupaloja on olemassa useita eri malleja. Jarrupaloja vaihdettaessa onkin tärkeää ottaa huomioon auton merkki ja lisäksi myös malli. Samaan vuosimalliin saattaa myös olla tarjolla eri jarrupalavaihtoehtoja riippuen mallin vuosimallista, sillä auton moottori saattaa vaihdella vuosimallista riippuen.

Jarrupalat voi vaihtaa itse tai vaihdatuttaa autohuollossa. Jarrupalojen vaihtaminen ei ole vaikeaa, jos käytössä on vain oikeanlaiset varusteet sekä varaosat. Jarrupalojen vaihto vaatii auton renkaan irrotuksen, joten vaihtaaksesi jarrupalan, myös rengas on kyettävä irrottamaan turvallisesti. Jarrupaloja vaihtaessa on hyvä muistaa niiden irrotusjärjestys, jota sitten taas kokoamisvaiheessa voi käyttää hyväksi. Kiinnitä siis huomiota purkuvaiheessa siihen, mikä vaihe seuraa toista, jotta saat uudet jarrupalat kätevästi paikoilleen.

bromskloss